Javni Sat

Crkveni satovi


AVT vrši proizvodjnu i održavanje crkvenih i gradskih javnih satova.

Sat je nazvan Quasimodo LF100. U celosti je proizvod AVT-a. Sat se sastoji od elektronskog i mehaničkog dela. Elektronski deo je izrađen od kvalitetnih komponenata i ima preciznu vremensku konstantu kao i rezervno napajanje. Za godinu dana greši +/- 3 minute. Veoma je jednostavna za štelovanje. Mehanički delovi su reduktori, centralni razdelnik, kardanske osovine, kompenzatori i satne ploče sa skazaljkama. Reduktori se izrađuju od čeličnih zupčanika koji su smešteni u aluminiumsko kućište i stalno su u ulju. U centralnom razdelniku su isto zupčanici u ulju ali je kućiste od čelika. U istom kućištu se nalazi i motor sa upravljačkom elektronikom i rezervnim napajanjem. Sve je povezano sa preciznim kardanskim osovinama preko kompenzatora. Satne ploče i skazaljke se izrađuju po Vašim željama. Može da bude ista ili slična starom satu ali može biti i potpuno novog izgleda. Pošaljete fotografiju sata koji Vam se sviđa i po tome izradimo nove ploče i skazaljke. Autonomija sata bez struje je 2-3 dana.

Dodatni deo satovima može biti i izbijanje celih sati kao i 15, 30, 45 minuta. Za izbijanje koristimo motore. Motori povlače malj i otpuštaju onoliko puta koliko je sati. Za četvrt sate malj udara u manje zvono i to jedanput za 15min, dva puta za 30 min, tri puta za 45 min i četiri puta za ceo sat. Koristimo motore, jer ne povlače veliku struju od jednom, pa ne opterećuju intalaciju u crkvama koji su često u lošijem stanju.

Na crkvi na kojoj sat ne radi, izgleda kao da je stalo vreme za uvek.

Izrađujemo i kompletno nove satove i radimo i hibridizaciju (na stari mehanizam montiramo elektroniku sa potrebnim mehaničkim adapterom).

Uputstvo za Quasimodo LF 100


Crkveni i gradski javni sat Crkveni i gradski javni sat Crkveni i gradski javni sat sat3 Crkveni i gradski javni sat Crkveni i gradski javni sat lightbox gallery cssby VisualLightBox.com v6.1
Sledeća stranica: Bezkontaktne kartice